Terug naar het overzicht

Houtrot sanering bij Bouw MeesterSchilders

Bouw MeesterSchilders is specialist in houtrotsanering. Als u last heeft van houtrot wilt u dit probleem natuurlijk zo snel en vakkundig mogelijk laten oplossen. Daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres.

Houtrot-voorbeeld-in-omgeving-Den-Haag.
Vermoedt u dat uw vastgoed een houtrot probleem heeft?
Bouw MeesterSchilders helpt u graag uit de brand. We bieden een duurzame en betaalbare oplossing waarmee u weer jaren vooruit kunt.

Wat is houtrot?

Nederland heeft een vochtig klimaat, waardoor schimmels kunnen ontstaan die de houten onderdelen van een pand langzaam maar zeker aantasten. Dit noemen we houtrot. Houtrot kan problemen als lekkage en verzwakking van de bouwconstructie veroorzaken.
In de meeste gevallen komt houtrot voor bij hout dat zich buiten bevindt.

Als we houtrot bij u vinden, pakken wij de oorzaak van het probleem aan en vervangen of herstellen we de aangetaste houten onderdelen. In sommige gevallen is het invoegen van nieuwe delen voldoende; soms worden complete onderdelen vervangen. Het nieuwe onderdeel is bij goed onderhoud weer jaren bestand tegen invloeden van buitenaf.

Zo repareren we houtrot

In het geval van houtrotsanering doorlopen we bij Bouw MeesterSchilders verschillende stappen. Allereerst inspecteren we het houtwerk en meten we het vochtgehalte. Treffen we inderdaad houtrot aan? Dan verwijderen we eerst de oude verflaag en daarna al het aangetaste hout. Hierdoor ontstaat een gat dat zeer nauwkeurig wordt schoongemaakt.

In fase twee brengen we speciale pinnen aan in het hout, waarna het nog gave hout wordt hersteld en het gat wordt opgevuld met gepatenteerd vulmiddel. Als het vulmiddel is opgedroogd en uitgehard wordt het oppervlak volledig glad geschuurd. De gehele ingreep is nu volledig onzichtbaar en overschilderbaar en u bent officieel van uw houtrot af.

Bouw MeesterSchilders: voor wie?

Bouw MeesterSchilders is een geschikte partner voor alle bedrijven en instellingen in het zakelijk segment. Zolang het project in het zakelijk segment valt, bent u bij ons aan het juiste adres. De afgelopen jaren hebben we projecten afgerond voor zorginstellingen zoals Florence en Ipse de Brugge, overheden, woningcorporaties en VVE-beheerders. We zijn uitsluitend een onderhouds- en reparatiebedrijf zijn en behandelen dus geen nieuwbouwprojecten.

Bouw MeesterSchilders: onze werkwijze

Bouw MeesterSchilders streeft naar ontzorging van A tot Z. Omdat we een breed dienstenpakket aanbieden, gaat onze kennis en ervaring ook verder dan één soort dienst. En dat heeft zo zijn voordelen. Stel dat u na het herstellen van de houtrot het hout ook opnieuw geschilderd wil hebben en dat u bijvoorbeeld meteen de binnenkant mee wil laten pakken: u kunt alles wat er zowel binnen als buiten moet gebeuren aan ons overlaten. Dat zijn de voordelen van onze alles onder één dak-service.

Waarom Bouw MeesterSchilders?

We vinden het bij Bouw MeesterSchilders heel belangrijk dat we doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. Transparante communicatie en betrouwbaarheid zijn twee van onze kernwaarden. Zeker in het geval van bijvoorbeeld houtrot is vooraf moeilijk in te schatten wat de precieze kosten gaan zijn voor herstel. Daarom houden we u altijd op de hoogte gedurende het proces en maken we vooraf en achteraf een foto, zodat we heel duidelijk kunnen aantonen wat er precies is gebeurd en op basis hiervan de nacalculatie kunnen toelichten.

Bent u op zoek naar een professionele partner voor het oplossen van uw houtrot probleem? We ontmoeten u graag voor een afspraak. Heeft u vragen of wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.