Opleiding bij Bouw MeesterSchilders
Bouw MeesterSchilders leidt ook zelf vakmensen op!

Opleiding bij Bouw MeesterSchilders

Bouw MeesterSchilders leidt ook zelf vakmensen op!

Vakmensen in de dop

Bouw MeesterSchilders is een sociaal bedrijf. Zo werken we al sinds 2018 samen met het ROC Mondriaan aan het succesvolle project ‘Pimp Your Portiek’. ROC Mondriaan zorgt voor een groep enthousiaste studenten en wij begeleiden deze studenten. De woningbouwcorporaties geven aan welke portieken wel een likje verf kunnen gebruiken. Zij regelen ook alle benodigde schildersmaterialen en de betaling van de leermeesters. En wat zijn wij blij met deze samenwerkingen, die zorgen voor een heuse kweekvijver voor talent. Wij van Bouw MeesterSchilders zijn hier heel enthousiast over!

Kweekvijver voor talent

Eric Zegwaard is de projectleider van de School voor Bouw en Infra van ROC Mondriaan: “Het project leert de studenten niet alleen schilderen. Ze leren ook samenwerken en communiceren met bewoners. En ze leren hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Dat is ontzettend belangrijk. Mijn collega Bies Sewnarain heeft dagelijks contact met de studenten en leermeesters. We zien tijdens het project de betrokkenheid en de motivatie toenemen. Bij de laatste groep heeft een aantal studenten gekozen verder te leren voor het schildersvak. Een mooie kweekvijver voor talent. Dat is met de huidige arbeidsmarkt ook prettig. Ik zie alleen maar voordelen!”

Waardevol voor het schildersvak

“Op dit moment is het lastig om goede schilders te vinden. Het is een vak dat niet voor iedereen is weggelegd. Daarom werken wij heel graag met studenten”, vertelt directeur Wolf Schneider van Bouw MeesterSchilders. “We leren deze studenten het vak in de praktijk. In het begin is dat wennen, maar al snel zie je wie hier talent voor heeft. We hebben voorheen al twee talenten in dienst genomen die we ontdekten in eerdere Pimp Your Portiek projecten. Zij leren het vak verder op school en in de praktijk zijn ze bij ons aan de slag. Ik ben erg benieuwd naar deze nieuwe groep. Wij staan te popelen om ze de fijne kneepjes van het vak te leren!”

Pimp Your Portiek in Moerwijk

Succesvolle samenwerking ROC Mondriaan School voor Bouw en Infra, Bouw MeesterSchilders en woningcorporatie Haag Wonen.

Een van onze afgeronde projecten is het Pimp Your Portiek project in Moerdijk, een bijzonder samenwerkingsproject met Haag Wonen dat al enkele jaren succesvol is. Hier zijn 12 ‘schilders in opleiding’ gestart. De studenten gingen deze keer aan de slag in de portieken van Haag Wonen in Moerwijk.

De 12 studenten zijn tot juni 2022 bezig geweest met het schilderen van de portieken van Haag Wonen. Tussendoor hebben de samenwerkende organisaties het project met de studenten geëvalueerd. 

Goed voor de wijk

Haag Wonen vond het een geweldig dat er weer een aantal portieken werden gepimpt. Het was een unieke leerervaring voor de ROC-studenten én het was goed voor de wijk. Els van der Schans, manager Wonen bij Haag Wonen: “Door het schilderen van onze portieken zien ze er weer mooi en netjes uit. En onze ervaring is dat iets wat netjes is, netjes blijft. Onze slogan is ‘welkom thuis’. Dat begint bij je portiekdeur, niet pas bij je voordeur. Een net portiek waar je met trots bezoekers ontvangt heeft een positief effect op de wijk. We merken dat onze bewoners de inzet van de studenten enorm waarderen. En wij natuurlijk ook.”

twee-studenten-van-pimp-aan-het-schilderen